De Ateliers

Carla Nederbragt – Beeldende Kunst

Carla Nederbragt werkt met ‘gebruikt’ karton, o.a. van verpakkingen en grote dozen. Uitgangspunt is de grafische vorm van de opengevouwen doos. Een plattegrond van een opengeklapte ruimte. De doos, als tijdelijk gebruiksvoorwerp met vele ‘levens’. Door het recyclen van het papier, maar ook door het gebruik, als verpakking of bij verhuizen. De doos in een ondersteunende rol, een ‘schil’.

Thema’s als binnen en buitenwereld (ook innerlijk) en de ruimte daartussen, worden onderzocht. Ik en de ander. Open en gesloten, van tweedimensionaal naar driedimensionaal en weer terug, cultuur versus natuur en de vraag; wat is van waarde, doen zich voor.

carlanederbragt.nl

Eefje Dekker – Sieraden ontwerp

Eefje Dekker is een autodidactische creatieveling. Natuurlijke materialen hebben haar altijd geïnspireerd. Edelmetalen, edelstenen en mineralen zijn haar middelen voor haar creatieve uitspattingen. Ze ontwerpt en maakt sieraden in haar knusse atelier.

Linde Leijh – Beeldende Kunst

Linde Leijh gebruikt de natuur als onderwerp en middel om de schoonheid van de essentie vast te leggen.

Ze werkt met olieverf op hout en doek.

Het werk van Linde Leijh is geruisloos werk. Het geeft je de mogelijkheid om weg te dromen, te mijmeren, om je te bezinnen, naar binnen te keren. Mogelijk zie je dan de weerspiegeling van je eigen gemoed.

Ook is ze docent van de cursus Woord in Beeld.

lindeleijh.nl

Nicolette Berendsen – Hoofdkantoor Bijzaken

Kunstenaar en schrijver Nicolette Berendsen ontwikkelde het Hoofdkantoor Bijzaken. 

Als geboren associatie-uitvinder is hier ruimte om vrij werk te creëren in woord en beeld.

Kunst is voor haar een onmisbaar element in de samenleving. Een kans om buiten de bestaande paden te treden, om deuren te openen en kwartjes te laten vallen. 

Haar werk omvat verschillende disciplines binnen de beeldende kunst, waaronder schilderkunst, installaties en multimediale projecten. 

Ook geeft ze Kunst-voor-de-klas les in het onderwijs en is ze docent van de cursus Woord in Beeld.

hoofdkantoorbijzaken.com